Borůvkový koláč s tvarohovou náplní
Suroviny
Těsto:
400 g hladké mouky
200 g tuku
120 g moučkového cukru
2 žloutky
1 lžíce mléka
1 lžička citrónové šťávy
Náplň:
500 g měkkého tvarohu
400 g borůvek
150 g moučkového cukru
2 vejce
40 g másla
1 lžička citrónové kůry
Drobenka:
150 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
2 lžíce másla
Postup
Mouku smícháme s cukrem, přidáme nakrájený tuk, žloutky, citrónovou šťávu a mléko. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu asi hodinu odležet (nutné).
Mezitím připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem, vejci a citrónovou kůrou. Nakonec přidáme tvaroh a promícháme.
Množství těsta odpovídá dvěma středním kruhovým formám nebo jednomu plechu na pečení. Těsto rozválíme na plát podle tvaru formy nebo plechu a opatrně přeneseme (například pomocí válečku) do formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Potřeme tvarohovou náplní a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st.C, kde koláč zapečeme, až lehce zrůžoví.
Přísady na drobenku promneme. Předpečený koláč vyjmeme z trouby, poklademe borůvkami, posypeme drobenkou a dopečeme do růžova.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 416x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Borůvkový koláč s tvarohovou náplní
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!