Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou
Suroviny
4 vepřové řízky
svazek naťových cibule
2 lžíce kaparů
1 menší červená kapie
200 ml bílého vína
200 ml smetany na vaření
1 lžička škrobové moučky
sůl
mletý pepř
olej
zelená petrželka
Postup
Vepřové řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Naťové cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Z kapie odstraníme semeník, rozřízneme na čtvtky, opláchneme a pokrájíme na jemné proužky.
V kastrolu rozpálíme olej, vsypeme do něj nakrájenou cibulku a papriky, zpěníme a na tom opečeme rychle řízky po obou stranách. Zalijeme bílým vínem, přidáme kapary a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme teplou vodou nebo masovým vývarem.
Jakmile je maso měkké, rozmícháme ve smetaně 1 lžičku škrobové moučky a vlijeme do šťávy z pod masa. Promícháme a pár minut provaříme.
Podáváme s rýží nebo i s těstovinami. Na talíři dozdobíme jemně nasekanou naťovou petrželkou.
Poznámky:
Škrobová moučka je např. Solamyl.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 161x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové s barevnou smetanovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!