Sváteční vepřová pečeně
Suroviny
1 kg vepřových kotlet vcelku
2 lžíce másla
vývar
4 plátky anglické slaniny
3 lžíce bílého vína
1 lžíce kysané smetany
sladká mletá paprika
sůl
2 lžíce oleje
Marináda:
4 lžíce oleje
1 cibule
1 lžička kečupu
1 lžička hořčice
2 stroužky česneku
mletý pepř
bazalka
1 lžíce smetany
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a smícháme s ostatními surovinami na marinádu. Maso marinádou potřeme a necháme 2 hodiny odležet. Pekáček vyložíme slaninou, přidáme olej a máslo, vložíme osolené maso, posypeme ho paprikou a dusíme za občasného podlévání vývarem. Téměř měkké maso odkryjeme a ještě 10 minut pečeme. Upečené maso vyjmeme a do vypečené šťávy zavaříme víno a smetanu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 429x
Komentáře receptu Sváteční vepřová pečeně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!