Opilé blumy
Suroviny
blumy
máslo
tmavý třtinový cukr
slivovice
zakysaná smetana
Postup
Blumy omyjeme, osušíme, rozřízneme na poloviny a vyjmeme pecky. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm zkaramelizujeme tmavý třtinový cukr. Přidáme blumy, orestujeme a nakonec zastříkneme slivovicí.
Na talíři rozetřeme zakysanou smetanu, na ní poklademe teplé blumy a zakápneme je cukrem z pánve. Podáváme teplé.
Poznámka:
Je to rychlé a chutná to. Místo slivovice můžete použít jakoukoliv jinou pálenku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 693x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Opilé blumy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!