Kapustová sekaná
Suroviny
750 g kapusty
majoránka
saturejka
2 stroužky česneku
3 vejce + 1 bílek na potření
1 lžíce soli
čerstvě mletý pepř
4 lžíce olivového oleje
350 g strouhanky
4 vejce uvařená natvrdo
Postup
Z kapusty odstraníme tvrdé rozvětvené listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Opláchneme ji a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Uvaříme ji do měkka (asi 15 minut). Opatrně ji vyjmeme a vymačkáme z ní co nejvíce vody (pozor, je horká!). Pak ji umeleme v mlýnku na maso. Přidáme k ní tři syrová vejce, mletý pepř, majoránku a saturejku, prolisovaný česnek a olej. Promícháme a podle potřeby přidáváme tolik strouhanky, aby vznikla hustší hmota. Rukama utvoříme šíšku, přemístíme ji do pekáče vytřeného tukem a rukama namočenýma ve studené vodě šišku uhladíme. Doprostřed sekané zamáčkneme oloupaná natvrdo uvařená vejce. Povrch potřeme bílkem a kapustovou sekanou vložíme do trouby. Při teplotě 180 st. C pečeme asi 45 minut, až na povrchu zezlátne.
Podáváme s bramborovou kaší, kterou třeba posypeme smaženou cibulkou.
Poznámka:
Kapustu většinou konzumujeme zřídka, a tak vítám každý recept, ve kterém se kapusta objeví.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 058x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapustová sekaná
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!