Sušené jeřabiny
Suroviny
Jedlé jeřabiny
cukr
Postup
Z jeřabin odstraníme stopky, opláchneme je a povaříme asi 20 minu ve vodě. Odcedíme vodu, jeřabiny rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení a poprášíme cukrem. Ne příliš, neměla by vzniknout jednolitá cukrová vrstva, jeřabiny by se měly pouze prosladit. Necháme je takto přes noc.
Následující den je sušíme - buď v sušičce na ovoce (s tou ale nemám zkušenosti) nebo v troubě při teplotě 50 až 70 st. C a zapnutém větráčku. Sušení trvá relativně dlouhou, sušila jsem je asi 3 odpoledne a nakonec dosoušela na sluníčku.
Hotové uložíme do sklenic se šroubovacím víčkem. Používáme do moučníků místo rozinek, ke svíčkové místo brusinek nebo do ovocných čajů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 727x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sušené jeřabiny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!