Guláš basic
Suroviny
1 kg hovězí kližky
700 g cibule
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 gulášová kostka
2 lžíce mleté papriky
sůl
majoránka
kmín
mletý pepř
2 uvařené brambory
Strouhaný křen se smetanou
Postup
Základem slušného guláše je maso, cibule a trpělivost. Samozřejmě že ho lépe vaří muži, ale i já občas musím. Tak jsem jednou udělala téměř klasiku a mým chlapům opravdu chutnala...
Maso nakrájíme na větší kostky. Cibuli oloupeme a také hrubě nakrájíme. Do kastrolu dáme olej (sádlo) a na něm osmažíme cibuli do růžova. Přidáme nakrájené chilli papričky a kostky masa a maso necháme zatáhnout. Osolíme, přidáme všechno koření, prolisovaný česnek a zalijeme teplou vodou, ve které jsme rozpustili gulášovou kostku. Lehce promícháme a pod pokličkou zvolna dusíme, až je maso měkké. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Ke konci dušení zahustíme omáčku jemně nastrouhanými vařenými bramborami. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s čerstvým chlebem. Strouhaný křen pikantní chuť chuláše ještě umocní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 597x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Guláš basic
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!