Jahodová něha
Suroviny
Těsto:
4 vejce
260 g moučkového cukru
8 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
260 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Navrch:
250 g tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
100 g čokolády
50 g mandlových plátků
Postup
Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme kakao, olej a vodu a promícháme. Postupně přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C. Necháme vychladnout.
Zatím si očistíme a opereme jahody. Necháme je řádně okapat a pokrájíme podélně na poloviny.Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Kdo má rád silnou vrstvu na povrchu, může použít dva tvarohy se dvěma zakysanými smetanami, také cukru lze dát podle chuti. Tvarohovou směsí potřeme povrch vychladlého moučníku a posázíme půlkami jahod. Zasypeme plátky mandlí a nakonec polijeme cikcak rozpuštěnou čokoládou. Čokoládu rozpustíme v kastrolku nad párou (můžeme přidat lžičku ztuženého tuku) nebo v mikrovlnné troubě. Nebo použijeme čokoládovou polevu v sáčku, která se dá rozehřát vložením sáčku do teplé vody a po odstrižení rohu se s ní krásně zdobí moučníky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jahodová něha
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!