Jahodová něha

Suroviny

Těsto:
4 vejce
260 g moučkového cukru
8 lžic vlažné vody
10 lžic oleje
260 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Navrch:
250 g tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
100 g čokolády
50 g mandlových plátků

recept nemá fotografii

Postup

Celá vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme kakao, olej a vodu a promícháme. Postupně přimícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C. Necháme vychladnout.
Zatím si očistíme a opereme jahody. Necháme je řádně okapat a pokrájíme podélně na poloviny.Tvaroh promícháme se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem. Kdo má rád silnou vrstvu na povrchu, může použít dva tvarohy se dvěma zakysanými smetanami, také cukru lze dát podle chuti. Tvarohovou směsí potřeme povrch vychladlého moučníku a posázíme půlkami jahod. Zasypeme plátky mandlí a nakonec polijeme cikcak rozpuštěnou čokoládou. Čokoládu rozpustíme v kastrolku nad párou (můžeme přidat lžičku ztuženého tuku) nebo v mikrovlnné troubě. Nebo použijeme čokoládovou polevu v sáčku, která se dá rozehřát vložením sáčku do teplé vody a po odstrižení rohu se s ní krásně zdobí moučníky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodová něha


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist