Kávová bábovka
Suroviny
300 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla nebo jiného tuku (Hera)
4 vejce
100 ml silnější kávy
2 lžičky kypřícícho prášku
6 lžic kávového likéru
Kávová poleva:
200 g kostkového cukru
100 ml silnější kávy
moučkový cukr podle potřeby
Postup
Změklý tük vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutky, přidáme téměř vychladlou kávu, likér a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do bábovkové formy dobře vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 st. C po dobu zhruba 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku trochu zchladnout a teprve pak ji vyklopíme z formy.
Poleva:
Kostkový cukr v kastrolku zalijeme uvařenou kávou, přivedeme k varu a vaříme minutu. Pak přidáme tolik moučkového cukru, aby vznikla polohustá hmota, kterou vymícháme na hladkou a hustou polevu.
Poznámka:
Stejné těsto jsem nalila do velké dortové formy, upečené polila kávovou polevou a posypala mandlovými lupínky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 745x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kávová bábovka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!