Vepřová pečeně na víně po dijonsku
Suroviny
800 k vepřové pečeně (třeba kýta)
1 velká cibule
100 g anglické slaniny
2 mrkve
2 lžíce oleje
sůl
2 lžíce dijonské hořčice
500 ml suchého bílého vína
šťáva z jednoho citrónu
kousek omyté citrónové kůry
2 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1 květák jako přílohu
Postup
Na oleji osmahneme oloupanou a hrubě nakrájenou cibuli, přidáme plátky slaniny, kolečka oloupané mrkve a vše chvíli restujeme. Maso vcelku osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme dijónskou hořčicí (má opravdu jinou chuť než česká plnotučná!). Maso opečeme ze všech stran na orestované slanině, cibuli a mrkvi. Přilijeme většinu vína, přidáme koření i citrónovou kůru, přikryjeme pokličkou a pečeme pomalu v troubě asi jednu hodinu. Je-li třeba, podlijeme zbytkem vína.
Měkké maso vyjmeme, necháme "vydýchat" a nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyjmeme koření a je-li třeba, dochutíme. Plátky masa doplníme na talíři šťávou z pod masa a jako přílohu použijeme růžičky květáku, který jsme uvařili v osolené vodě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 835x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová pečeně na víně po dijonsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!