Pražma na pomerančích
Suroviny
2 pražmy (mražené)
1 větší pomeranč
1 citrón
2 bobkové listy
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
tymián
sůl
drčený pepř
Postup
Ryby necháme rozmrazit, opláchneme, osušíme. Tento druh ryb má velmi ostré a jemné šupiny, na povrchu je nařízneme. aby se ryba při pečení nezkroutila. Ryby osolíme a opepříme a pokapeme citrónovou šťávou.
Dno pekáčku potřeme máslem a poklademe plátky pomeranče, přidáme bobkové listy. Na to položíme ryby a pokapeme je olivovým olejem. Pečeme je při teplotě zhruba 190 st. C asi 20 minut. Podle potřeby je přelijeme vypečenou šťávou z pod masa. Ke konci pečení ještě posypeme tymiánem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 705x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pražma na pomerančích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!