Jehněčí hřbet pečený
Suroviny
1,20 kg jehněčího hřbetu
sůl
olej
máslo
vývar (z kostí, z masoxu)
Postup
Maso opereme, osušíme a dobře osolíme. V pekáči rozpálíme olej (sádlo) a jehněčí hřbet v celku na něm po všech stranách opečeme. Opečené maso obrátíme hřbetem dolů a zvolna pečeme v troubě asi půl hodiny. Při pečení občas poléváme i podléváme vlastní šťávou nebo vývarem. Po půl hodině maso obrátíme a pečeme další půl hodiny. Když se maso dopéká, potřeme povrch rozpuštěným máslem, aby dostal pěknou barvu.
Když se maso upeče, vyjmeme ho z pekáče, ze šťávy sebereme tuk, přilijeme k ní trochu vývaru, přidáme zbylé máslo, osolíme a krátce povaříme.
Při porcování upečeného masa najdříve odřízneme z každé strany hřbetu jeden váleček a potom rozdělíme na porce. Šťávou polijeme maso na talíři. Dbáme na to, aby jsme podávali maso teplé (případně na nahřátém talíři). Vhodnou přílohou jsou například vařené brambory, opečené brambory či bramborová kaše.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 201x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí hřbet pečený
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!