Kachní játra HAVAJ

Suroviny

400 g kachních jater
2 pomeranče
100 g rozinek
100 g másla
150 ml bílého vína
1 malá cibule nebo 3 naťové cibulky
olej
1 lžíce hladké mouky
drcený černý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachní játra odblaníme, opláchneme a osušíme pomocí papírové utěrky. Posypeme je čerstvě drceným pepřem a necháme v chladnu chvíli odležet. Rozinky propláchneme a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, necháme také chvíli marinovat.
Cibulku si jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme rozinky i se šťávou, přilijeme víno a zahříváme, až se víno zredukuje asi na polovinu. Potom přidáme na drobné kousky nakrájený pomeranč a necháme ho v ovocné omáčce prohřát.
Játra obalíme v hladké mouce a opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Na vrchu se vytvoří kůrčička, uvnitř zůstanou jemná a šťavnatá. Na talíři je doplníme ovocnou omáčkou.
Jako příloha se hodí vařená rýže nebo pečivo.
Poznámka:
Takto upravená játra můžete použít i jako teplý předkrm.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 924x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachní játra HAVAJ


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist