Kachní játra HAVAJ
Suroviny
400 g kachních jater
2 pomeranče
100 g rozinek
100 g másla
150 ml bílého vína
1 malá cibule nebo 3 naťové cibulky
olej
1 lžíce hladké mouky
drcený černý pepř
sůl
Postup
Kachní játra odblaníme, opláchneme a osušíme pomocí papírové utěrky. Posypeme je čerstvě drceným pepřem a necháme v chladnu chvíli odležet. Rozinky propláchneme a zakapeme šťávou z jednoho pomeranče, necháme také chvíli marinovat.
Cibulku si jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme rozinky i se šťávou, přilijeme víno a zahříváme, až se víno zredukuje asi na polovinu. Potom přidáme na drobné kousky nakrájený pomeranč a necháme ho v ovocné omáčce prohřát.
Játra obalíme v hladké mouce a opečeme po všech stranách na rozpáleném oleji. Na vrchu se vytvoří kůrčička, uvnitř zůstanou jemná a šťavnatá. Na talíři je doplníme ovocnou omáčkou.
Jako příloha se hodí vařená rýže nebo pečivo.
Poznámka:
Takto upravená játra můžete použít i jako teplý předkrm.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 924x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachní játra HAVAJ
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!