Pstruh po mlynářsku

Suroviny

2 pstruzi
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
1 citrón
100 g másla
3 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Vně i uvnitř je osolíme. V mističce smícháme olej, sůl, mletý pepř a vinný ocet. Touto směsí potřeme důkladně pstruhy v břišní dutině i na povrchu a necháme asi půl hodiny odležet v chladnu.
Poté přes sítko poprášíme pstruhy po obou stranách hustě hladkou moukou. Ve větší pánvi si rozpustíme máslo a ryby na něm pomalu pečeme po obou stranách. Hotové pokapeme citrónem.
Podáváme třeba na směsi listových salátů s bílým pečivem.
Poznámka:
Doba pečení je závislá také na velikosti pstruha. Správně upečený pstruh má šťavnaté maso, kostru lze prakticky vcelky vyjmout, takže není nutné se obávat kostí. Předpis je na 2 porce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 070x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh po mlynářsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist