Pstruh po mlynářsku
Suroviny
2 pstruzi
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
1 citrón
100 g másla
3 lžíce hladké mouky
Postup
Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Vně i uvnitř je osolíme. V mističce smícháme olej, sůl, mletý pepř a vinný ocet. Touto směsí potřeme důkladně pstruhy v břišní dutině i na povrchu a necháme asi půl hodiny odležet v chladnu.
Poté přes sítko poprášíme pstruhy po obou stranách hustě hladkou moukou. Ve větší pánvi si rozpustíme máslo a ryby na něm pomalu pečeme po obou stranách. Hotové pokapeme citrónem.
Podáváme třeba na směsi listových salátů s bílým pečivem.
Poznámka:
Doba pečení je závislá také na velikosti pstruha. Správně upečený pstruh má šťavnaté maso, kostru lze prakticky vcelky vyjmout, takže není nutné se obávat kostí. Předpis je na 2 porce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 070x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh po mlynářsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!