Kuřecí stejk s křenovou omáčkou
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
sůl
mletý pepř
grilovací koření
olej
1 kelímek zakysané smetany
1 lžíce majonézy
1 lžíce strouhaného křenu
+
máslo
brambory
Postup
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a je-li třeba, tak nařízneme v silných místech a trochu rozklepeme, aby byl kuřecí plátek zhruba stejně vysoký. Maso po obou stranách osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi půl hodiny odležet v chladnu.
Zatím si dáme vařit do slané vody oloupané brambory a připravíme si studenou křenovou omáčku smícháním zakysané smetany, lžíce majonézy a křenu.
Z měkkých brambor slijeme vodu, přidáme asi 2 lžíce másla a rozšťoucháme. Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí plátky rychle po obou stranách (maso by se nemělo vysušit, ale také nesmí zůstat uvnitř syrové).
Podáváme se šťouchanými bramborami a studenou křenovou omáčkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 561x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí stejk s křenovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!