Dušené telecí v zelenině
Suroviny
500 g telecího plecka
500 g drobně nakrájené zeleniny
2 šalotky
olej
250 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
máslo
Postup
V kastrolu rozpálíme trochu oleje a asi 2 lžíce másla, na tom orestujeme na menší kousky (spíše nudličky nebo lístky) nakrájené telecí maso. Přidáme na kolečka nakrájenou šalotku, osolíme a opepříme. K orestovanému masu přilijeme bílé víno, zmírníme příkon tepla a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Víno se téměř vydusí, zůstane jen trochu šťávy.
Zeleninu orestujeme zvlášť na pánvi na dvou lžících oleje. Jakmile je zelenina trochu měkká, osolíme ji, přidáme lžíci másla, promícháme a odstavíme. Zelenina by neměla být úplně měkká, ale tzv. na skus.
Jako přílohu podáváme třeba vařené nové brambory (viz foto).
Poznámka:
Toto jídlo není příliš pracné, zvláště když použijeme kvalitní zmraženou zeleninovou směs (před přípravou nerozmrazujeme). Vzhledem k použitým surovinám i způsobu přípravy je vhodné i pro některé diety.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 496x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušené telecí v zelenině
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!