Kotlety v hořčici
Suroviny
6 vepřových kotlet
6 plátků sýra (gouda)
2 lžíce ostré hořčice
250 ml smetany (nemusí být ke šlehání)
250 ml bílého vína
tymián
mletý pepř
sůl
sádlo
Postup
Kotlety na kraji trochu nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme asi 2 lžíce vepřového sádla a kotlety na něm opečeme. Vyjmeme a předáme do zapékací misky. Na každou kotletu položíme plátek sýra.
Do výpeku vlijeme víno a zredukujeme asi na polovinu. Vmícháme hořčici, smetanu, tymián a dvě až tři minuty společně provaříme. Touto omáčkou přelijeme kotlety a zapečeme v troubě při teplotě asi 200 st. C přibližně 20 minut.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Poznámky:
Místo sádla můžeme použít olej, ale chuť bude jiná. Místo vína můžeme použít vodu, ale pak už to nebude vůbec ono.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 444x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kotlety v hořčici
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!