Kotlety v hořčici

Suroviny

6 vepřových kotlet
6 plátků sýra (gouda)
2 lžíce ostré hořčice
250 ml smetany (nemusí být ke šlehání)
250 ml bílého vína
tymián
mletý pepř
sůl
sádlo

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety na kraji trochu nakrojíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme asi 2 lžíce vepřového sádla a kotlety na něm opečeme. Vyjmeme a předáme do zapékací misky. Na každou kotletu položíme plátek sýra.
Do výpeku vlijeme víno a zredukujeme asi na polovinu. Vmícháme hořčici, smetanu, tymián a dvě až tři minuty společně provaříme. Touto omáčkou přelijeme kotlety a zapečeme v troubě při teplotě asi 200 st. C přibližně 20 minut.
Podáváme s rýží nebo s bramborem.
Poznámky:
Místo sádla můžeme použít olej, ale chuť bude jiná. Místo vína můžeme použít vodu, ale pak už to nebude vůbec ono.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 444x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety v hořčici


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist