Karbanátky s celerem
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
100 g uzeného masa
100 g celeru
5 lžic strouhanky
5 lžic mléka
1 cibule
1 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika
4 lžíce oleje
kousek másla
Postup
Celer a cibuli očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Uzené maso umeleme, jemně rozsekáme nebo také nastrouháme. Strouhanku smícháme s mlékem a necháme nabobtnat. Smícháme všechny suroviny uvedené v seznamu kromě oleje a másla (ty jsou na smažení) a masovou směs dobře propracujeme. Vhodnější je použít na tyto karbanátky méně tučné vepřové maso. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme menší karbanátky (z uvedeného množství surovin je jich asi 12 kusů). Karbanátky rychle opečeme po obou stranách na oleji, předáme je do menšího pekáčku, přelijeme zbylým olejem z pánve, který rozředíme asi 3 lžícemi vody a přidáme kousek másla. Karbanátky asi 20 minut dopečeme v troubě. Karbanátky jsou lehké, šťavnaté.
Podáváme s bramborem či bramborovou kaší. A třeba s okurkovým salátem
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 290x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Karbanátky s celerem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!