Karbanátky s celerem

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
100 g uzeného masa
100 g celeru
5 lžic strouhanky
5 lžic mléka
1 cibule
1 vejce
sůl
mletý pepř
mletá paprika
4 lžíce oleje
kousek másla

recept nemá fotografii

Postup

Celer a cibuli očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Uzené maso umeleme, jemně rozsekáme nebo také nastrouháme. Strouhanku smícháme s mlékem a necháme nabobtnat. Smícháme všechny suroviny uvedené v seznamu kromě oleje a másla (ty jsou na smažení) a masovou směs dobře propracujeme. Vhodnější je použít na tyto karbanátky méně tučné vepřové maso. Rukama namočenýma ve vodě tvarujeme menší karbanátky (z uvedeného množství surovin je jich asi 12 kusů). Karbanátky rychle opečeme po obou stranách na oleji, předáme je do menšího pekáčku, přelijeme zbylým olejem z pánve, který rozředíme asi 3 lžícemi vody a přidáme kousek másla. Karbanátky asi 20 minut dopečeme v troubě. Karbanátky jsou lehké, šťavnaté.

Podáváme s bramborem či bramborovou kaší. A třeba s okurkovým salátem

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 290x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Karbanátky s celerem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist