Mexický salát
Suroviny
300 g mletého hovězího masa
1 malá konzerva kukuřice
1 konzerva červených fazolí
1 ledový salát
4 rajčata
1 kelímek zakysané smetany
1 citrón
1 cibule
sůl
mletý pepř
1 lžička mleté skořice
1 lžička kakaa
olej
Postup
Základem tohoto salátu je opečené mleté maso s nezvyklou příchutí skořice a kakaa. Nebojte se toho, je to opravdu dobré. Kdo neviděl, co se do toho dává, tak se ptá, čím je způsobená ta nezvyklá, ale výborná chuť.
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. V kastrolu nebo na hlubší pánvi orestujeme na oleji cibuli, přidáme mleté maso a také restujeme, až změní barvu. Přitom ho osolíme, opepříme a nakonec přidáme skořici a kakao. Promícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Ledový salát si natrháme na kousky, rajčata pokrájíme, z červených fazolí a z kukuřice slijeme nálev. Připravíme si zakysanou smetanu a citrónovou šťávu. A hlavně velkou misku, protože salátu je větší množství. Na dno misky dáme kousky ledového salátu, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme opečeným masem, kousky rajčat, fazolemi a kukuřicí. Tuto vrstvu potřeme zakysanou smetanou. A znovu opakujeme – ledový salát, citrónová šťáva, maso, rajčata, kukuřice, fazole, zakysaná smetana. A můžeme udělat ještě třetí vrstvu, pokud zbývají suroviny.
Salát necháme chvíli odležet v chladnu a podáváme s pečivem.
Volně podle receptu J. Babici.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mexický salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!