Mandlový věnec
Suroviny
4 vejce
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
130 g tuku (Hera)
150 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml vlažného mléka
4 lžíce likéru Amaretto
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
Na polevu:
100 g čokolády na vaření
50 g ztuženého tuku
mandlové lupínky na posypání
Postup
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přimícháme žloutky. Potom přidáme vlahé mléko, likér, lžičku nastrouhané citrónové kůry a obojí mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme. Nakonec lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Část těsta oddělíme a promícháme s kakaem.
Formu na věnec vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Střídavě do ní vkládáme světlé a kakaové těsto. Lžící těsto ve formě urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C a pomalu pečeme.
Upečený věnec vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
V mikrovlnce (nebo nad horkou párou) necháme rozpustit tuk a čokoládu, promícháme. Čokoládovou polevu natřeme štětcem na povrch věnce a hned posypeme hustě mandlovými lupínky.
Praktické poznámky:
Místo věnce můžete použít větší formu na bábovku.
Místo likéru Amaretto lze použít i náš tuzemák.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 298x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mandlový věnec
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!