Játra karí s mandlemi

Suroviny

500 g vepřových jater
1 větší cibule
2 červené papriky
50 g oloupaných mandlí
1 lžíce škrobové moučky (solamylu)
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sádla
mletý pepř
karí koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Poprášíme škrobovou moučkou, promícháme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Zatím si očistíme a pokrájíme červené papriky na proužky a cibuli na půlkolečka.
Na pánvi rozpálíme sádlo a kousky jater na něm rychle opečeme až změní barvu. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a mandle, promícháme a chvilku (asi 3 minuty) společně opékáme. Papriky by měly zůstat „křupavé“. Mezitím opepříme a posypeme karí kořením (asi 1 rovnou lžičku), přilijeme sojovou omáčku a lehce promícháváme. Podlijeme 2 až 3 lžícemi vody, vytvoří se trochu šťávy, která spojí maso se zeleninou. Nakonec osolíme a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s rýží, kterou začneme samozřejmě připravovat dříve než maso, jehož příprava je velmi rychlá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 464x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Játra karí s mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist