Játra karí s mandlemi
Suroviny
500 g vepřových jater
1 větší cibule
2 červené papriky
50 g oloupaných mandlí
1 lžíce škrobové moučky (solamylu)
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sádla
mletý pepř
karí koření
sůl
Postup
Játra odblaníme, opláchneme a nakrájíme na kousky. Poprášíme škrobovou moučkou, promícháme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Zatím si očistíme a pokrájíme červené papriky na proužky a cibuli na půlkolečka.
Na pánvi rozpálíme sádlo a kousky jater na něm rychle opečeme až změní barvu. Přidáme nakrájené papriky, cibuli a mandle, promícháme a chvilku (asi 3 minuty) společně opékáme. Papriky by měly zůstat „křupavé“. Mezitím opepříme a posypeme karí kořením (asi 1 rovnou lžičku), přilijeme sojovou omáčku a lehce promícháváme. Podlijeme 2 až 3 lžícemi vody, vytvoří se trochu šťávy, která spojí maso se zeleninou. Nakonec osolíme a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s rýží, kterou začneme samozřejmě připravovat dříve než maso, jehož příprava je velmi rychlá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 464x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra karí s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!