Hovězí roláda s paprikou
Suroviny
700 g zadního hovězího masa
2-3 červené papriky nebo kapie
2 stonky řapíkatého celeru
4 plátky anglické slaniny
4 lžíce vařené rýže
sůl
mletý pepř
olej
trochu másla
Postup
Základem každé masové rolády je vhodně připravené maso, lepší je požádat o tuto službu řezníka, který může vybrat vhodný kus masa a upravit ho na plát. Maso rozložíme na potravinářskou fólii, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme podélně na pruhy, které poklademe na maso. Do středu dáme pruh vařené rýže, na ni stonky (oloupané) řapíkatého celeru, které jsme zabalili do plátků slaniny. Roládu pevně svineme (využijeme k tomu fólii, která leží pod masem) a svážeme potravinářským provázkem.
V pekáči roládu na rozehřátém oleji po všech stranách opečeme, podlijeme vodou a zakrytou pečeme do měkka. Doba pečení závisí na kvalitě masa. Roláda by neměla být vysušená, měla by zůstat š’tavnatá. Podle potřeby podléváme vodou a případně poléváme i vypečenou šťávou roládu. Šťávu nakonec zjemníme přidáním másla (v horké šťávě se máslo během chvilky rozpustí).
Roládu po vyjmutí z trouby necháme mírně zchladnout, odstraníme provázek a nakrájíme ji ostrým nožem na plátky. Podáváme třeba s bramborovou kaší, kterou polijeme šťávou z pod masa. Vhodnou přílohou je i rýže.
Poznámky:
Jde samozřejmě o více porcí než čtyři, roládu můžete podávat i studenou a doplnit ji čerstvou zeleninou (například malými rajčátky).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 622x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí roláda s paprikou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!