Mrkvovo-zázvorový chlebíček

Suroviny

1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
1 lžička prášku do pečiva
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 ½ hrnku jemně nastrouhané mrkve
½ hrnku nasekaného kandovaného nebo sušeného ovoce
tuk a strouhanka na vymazání formy
Krém:
2 lžíce másla
120 g lučiny
1 hrnek moučkového cukru
pomerančová kůra
1 lžíce pomerančového likéru nebo džusu

recept nemá fotografii

Postup

Prosátou mouky promícháme s práškem do pečiva, přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme. Těstem naplníme formu na srnčí hřbet, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C po dobu asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme trochu zchladnout a vyklopíme z formy.
Na krém ušleháme změklé máslo s lučinou a cukrem do pěny, krém ochutíme pomerančovou kůrou a pomerančovým likérem nebo džusem. Ozdobně ho nastříkáme na vršek chlebíčku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 511x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mrkvovo-zázvorový chlebíček


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist