Kuřecí řízky s broskvovým přelivem
Suroviny
4 kuřecí řízky
olej
mletý pepř
sůl
Malý broskvový kompot
1 lžička solamylu
mletý zázvor
karí koření
Postup
Broskve z kompotu nakrájíme na kostičky a dáme do kastrolku. Zalijeme je šťávou z kompotu tak, aby byly potopené. Zahříváme. Do 100 ml zbylé šťávy vmícháme solamyl, přilijeme k broskvím a za stálého míchání necháme zhoustnout. Ochutíme karí kořením a mletým zázvorem podle chuti. Odstavíme ze zdroje tepla.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, přes potravinářskou fólii lehce naklepeme, aby bylo maso všude stejně silné. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji. Na talíři přelijeme broskvovým přelivem.
Podáváme třeba s rýží, vařeným bramborem, šťouchanými brambory nebo s hranolky. Je to rychlé, chutné, dokonce to lahodí oku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 425x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí řízky s broskvovým přelivem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!