Srnčí směs s kysaný zelím
Suroviny
800 g srnčí plece
100 g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
200 ml světlého piva
2 stroužky česneku
8 zrnek nového koření
2 cibule
1 velká mrkev
1 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
½ kg brambor
1 klobása
200 g kysaného zelí
Postup
Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, drceným česnekem a novým kořením. Do toho vložíme maso nakrájené na menší kousky, promícháme a vše uložíme do chladna a necháme přes noc marinovat.
Druhý den maso z marinády vyjmeme a necháme okapat. V pekáči rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou slaninu i maso a opékáme asi pět minut. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, promícháme a ještě opékáme. Poprášíme moukou, přilijeme zbylé pivo, zbylou marinádu, osolíme a opepříme. Promícháme, pekáč přikryjeme pokličkou nebo utěsníme alobalem a vložíme asi na hodinu do rozehřáté trouby.
Po hodině pečení přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu a pečeme dál v troubě, pokud brambory nezměknou. Úplně nakonec poklademe navrch kysané zelí a necháme už jen prohřát.
Podáváme s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 482x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Srnčí směs s kysaný zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!