Srnčí směs s kysaný zelím

Suroviny

800 g srnčí plece
100 g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
200 ml světlého piva
2 stroužky česneku
8 zrnek nového koření
2 cibule
1 velká mrkev
1 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
½ kg brambor
1 klobása
200 g kysaného zelí

recept nemá fotografii

Postup

Ve velké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, drceným česnekem a novým kořením. Do toho vložíme maso nakrájené na menší kousky, promícháme a vše uložíme do chladna a necháme přes noc marinovat.
Druhý den maso z marinády vyjmeme a necháme okapat. V pekáči rozpálíme zbytek oleje, přidáme nakrájenou slaninu i maso a opékáme asi pět minut. Potom přidáme na plátky nakrájenou cibuli a mrkev, promícháme a ještě opékáme. Poprášíme moukou, přilijeme zbylé pivo, zbylou marinádu, osolíme a opepříme. Promícháme, pekáč přikryjeme pokličkou nebo utěsníme alobalem a vložíme asi na hodinu do rozehřáté trouby.
Po hodině pečení přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a klobásu a pečeme dál v troubě, pokud brambory nezměknou. Úplně nakonec poklademe navrch kysané zelí a necháme už jen prohřát.
Podáváme s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 482x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí směs s kysaný zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist