Žemlovka (zemlbába)
Suroviny
1 veka
500 ml mléka
500 g jablek
110 g pískového cukru
2 vejce
50 g rozinek
mletá skořice
vanilkový cukr
rozpuštěné máslo
moučkový cukr na posypání
Postup
Den starou veku nakrájíme na plátky a třetinu pokládáme na dno máslem vymazaného pekáče. V mléce rozšleháme vejce a třetinou přelijeme veku v pekáči. Oloupaná a jádřincu zbavená jablka nakrájíme na plátky a polovinu rozložíme na veku do pekáče. To celé posypeme polovinou cukru, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Na to skládáme další třetinu nakrájené veky, zalijeme mlékem s vejci, na to opět jablka a znovu posypeme cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Skládání zakončujeme krajíčky veky, zalijeme zbývajícím mlékem s vejci, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme v troubě.
Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 20 350x
Komentáře receptu Žemlovka (zemlbába)
jarda: | čtvrtek 14. června 2012 |
Tak jsem jí zkusil, pečené koleno to není, ale změna občas neškodí. | |
anonym: | sobota 6. listopadu 2010 |
rychlé,jednoduché a velice dobré! | |
george: | úterý 11. května 2010 |
ale přeci je to dobré | |
anonym: | úterý 11. května 2010 |
blééééé |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!