Žemlovka (zemlbába)

Suroviny

1 veka
500 ml mléka
500 g jablek
110 g pískového cukru
2 vejce
50 g rozinek
mletá skořice
vanilkový cukr
rozpuštěné máslo
moučkový cukr na posypání

ukázka receptu Žemlovka (zemlbába)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Žemlovka (zemlbába)
Posunout vpravo

Postup

Den starou veku nakrájíme na plátky a třetinu pokládáme na dno máslem vymazaného pekáče. V mléce rozšleháme vejce a třetinou přelijeme veku v pekáči. Oloupaná a jádřincu zbavená jablka nakrájíme na plátky a polovinu rozložíme na veku do pekáče. To celé posypeme polovinou cukru, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Na to skládáme další třetinu nakrájené veky, zalijeme mlékem s vejci, na to opět jablka a znovu posypeme cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Skládání zakončujeme krajíčky veky, zalijeme zbývajícím mlékem s vejci, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme v troubě.
Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 20 350x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,10 (počet: 31) 8,10 31 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Žemlovka (zemlbába)

jarda: čtvrtek 14. června 2012
Tak jsem jí zkusil, pečené koleno to není, ale změna občas neškodí.
anonym: sobota 6. listopadu 2010
rychlé,jednoduché a velice dobré!
george: úterý 11. května 2010
ale přeci je to dobré
anonym: úterý 11. května 2010
blééééé

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist