Párty karbanátky
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
1 cibule
2 jablka
sůl
mletý pepř
trochu oleje na potření plechu
Postup
Příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Začneme s cibulí, kterou oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na lžíci oleje. Potřebujeme, aby nám cibule změkla a dobře se spojila s masem. Necháme ji vychladnout.
Zatím si oloupeme jablka, odstraníme jádřince a jablka jemně nastrouháme. Cibuli i jablka přidáme k masu, osolíme a opepříme. Všechny suroviny dobře rukama propracujeme.
Plech vyložíme papírem na pečení a mašlovačkou velmi lehce potřeme olejem. Polévkovou lžící ukrojíme z masové hmoty kus, který dobře zpracujeme vlhkýma rukama na karbanátek. Karbanátky klademe na plech, můžeme těsně vedle sebe, protože se při pečení zmenší. Upečeme v troubě.
Podáváme ideálně vlahé, doplněné čerstvou zeleninou podle sezony a případně i nějakým dresinkem.
Poznámky:
Skutečně se tam nedává vajíčko! Chutnají výborně i studené, obložené proužky barevných paprik a doplněné třeba dresinkem, jehož základ tvoří zakysaná smetana, ve které jsme rozmíchali lžičku nastrouhaného jablečného křenu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 848x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Párty karbanátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!