Vepřový paprikáš
Suroviny
600 g vepřového plecka
2 větší cibule
3 zelené slovenské papriky
2 lžíce mleté sladké papriky
1 chilli paprička nebo špetka chilli koření
3 lžíce oleje nebo sádla
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
200 ml zakysané smetany
Postup
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriky a také nakrájíme na kolečka. Maso rozkrájíme na malé kostičky (nejdříve nakrájíme plátky, z nich hranorky a síle malíčku a z nich kostičky).
V kastrolu rozpálíme olej nebo sádlo a na něm pomalu restujeme nakrájenou cibuli, až zesklovatí a skoro se rozplyne (neměla by se spálit dohněda). Potom přidáme kolečka paprik a chvíli společně dusíme s cibulovým základem. Přisypeme drcený kmín, přidáme maso, promícháme a opékáme, až maso zbělí. Potom přidáme mletou papriku, chilli papričku (nebo chilli koření), sůl a pepř, promícháme a zalijeme vařící vodou jen tak, aby bylo maso potopené. Pomalu dusíme pod pokličkou.
Když je maso měkké, přidáme po lžících zakysanou smetanu, promícháme a necháme ještě pár minut povařit.
Recept má svůj původ v Maďarsku, jako příloha se používají těstovinové noky. Můžete nahradit vhodným druhem těstovin. Volně podle knížky S Čirinou na cestách.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 830x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový paprikáš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!