Dort s čokoládovým krémem

Suroviny

Těsto:
100 g hořké čokolády
100 g změklého másla
100 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
špetka soli
5 vajec
70 g mletých mandlí
2 lžíce kakaového prášku
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
200 g másla
125 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vanilkový cukr
50 g bramborového škrobu
250 ml mléka
250 g čokoládové polevy

Na ozdobu:
Čokoládové hoblinky

recept nemá fotografii

Postup

Rozpočet je pro dortovou formu o průměru 24 cm.
Čokoládu do těsta rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Necháme trochu zchladnout, ale nesmí tuhnout. Ze změklého másla, špetky soli a moučkového cukru ušleháme krém. Jakmile je hladký, začneme do něj postupně přidávat žloutky z 5 vajec a rozpuštěnou čokoládu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smícháme mouku, prášek do pečiva, nastrouhané mandle a kakaový prášek a vmícháme je spolu s ušlehanými bílky do krému. Tuto hmotu nalijeme do dortové formy, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C asi 40 minut. Před ukončením pečení vpíchneme doprostřed korpusu špejli (a zase vytáhneme). Pokud je suchá, je dortový korpus upečený. Vyjmeme jej z trouby, necháme zchladnout a asi 8 hodin (nebo přes noc) odpočinout.
Na krém šleháme v horké lázni cukr, vanilinový cukr, žloutky, škrob a mléko. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. V horké lázni (nebo v mikrovlnce) rozehřejeme čokoládovou polevu (nebo čokoládu na vaření) a necháme trochu zchladnout. Změklé máslo utřeme do pěny a postupně do něj přidáváme vaječný krém a čokoládovou polevu.
Piškotový korpus rozřízneme na tři pláty. Spodní a prostření plát potřeme vždy třetinou krému a spojíme je. Vršek a okraje dortu potřeme zbylým kréme a povrch ozdobíme čokoládovými hoblinami. Můžeme vyzkoušet i další variantu - korpus rozřízneme pouze na poloviny, spodní plát pokapeme rumeme, potřeme čokoládovým krémem a na něj poklademe podélně na půlky rozkrojené banány a vše potřeme další vrstvou krému. Přikryjeme druhou polovinou korpusu a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Ozdobíme opět čokoládovými hoblinami.
Poznámka:
Nezapomeňte si korpus upéct s dostatečným časovým předstihem, aby mohl trochu odležet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dort s čokoládovým krémem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist