Hovězí na zázvoru
Suroviny
750 g zadního hovězího
1 cibule
100 g slaniny
2 lžíce sádla
sůl
sladká mletá paprika
mletý pepř
100 ml bílého vína
250 ml vývaru
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička škrobové moučky.
Postup
Plátky hovězího masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso a po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrolu necháme rozškvařit. Přidáme sádlo, cibuli, osmažíme a na tomto základu rychle po obou stranách opečeme plátky masa. Potom je zalijeme vývarem (nebo horkou vodou), přilijime bílé víno a nasypeme nastrouhaný čerstvý zázvor. Maso by mělo být šťávou zakryté. Pod pokličkou zvolna dusíme asi hodinu a půl. Kontrolujeme, aby maso nevykukovalo ze šťávy, ve které se dusí, podle potřeby přilijeme trochu vody.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a udržujeme v teple. Asi polovinu šťávy necháme vydusit, potom přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchanou v troše vody (šťáva se tím zahustí). Kastrol odstavíme ze zdroje tepla, maso vrátíme do šťávy a necháme prohřát.
Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 092x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí na zázvoru
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!