Hovězí na zázvoru

Suroviny

750 g zadního hovězího
1 cibule
100 g slaniny
2 lžíce sádla
sůl
sladká mletá paprika
mletý pepř
100 ml bílého vína
250 ml vývaru
3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička škrobové moučky.

recept nemá fotografii

Postup

Plátky hovězího masa opláchneme, osušíme, lehce naklepeme paličkou na maso a po obou stranách osolíme, opepříme a poprášíme sladkou mletou paprikou. Slaninu nakrájíme na kostičky a v kastrolu necháme rozškvařit. Přidáme sádlo, cibuli, osmažíme a na tomto základu rychle po obou stranách opečeme plátky masa. Potom je zalijeme vývarem (nebo horkou vodou), přilijime bílé víno a nasypeme nastrouhaný čerstvý zázvor. Maso by mělo být šťávou zakryté. Pod pokličkou zvolna dusíme asi hodinu a půl. Kontrolujeme, aby maso nevykukovalo ze šťávy, ve které se dusí, podle potřeby přilijeme trochu vody.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a udržujeme v teple. Asi polovinu šťávy necháme vydusit, potom přidáme lžičku škrobové moučky rozmíchanou v troše vody (šťáva se tím zahustí). Kastrol odstavíme ze zdroje tepla, maso vrátíme do šťávy a necháme prohřát.
Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 018x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na zázvoru


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist