Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou

Suroviny

4 vepřové kotlety
200 ml bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 lžička nakládaného zeleného pepře
1 lžíce másla
200 ml smetany na vaření
1 cibule
1 lžička hořčice
sladká mletá paprika
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji na drobné kostičky. Připravíme si i další suroviny, abychom je měli po ruce.
Kotlety opláchneme, osušíme a pevné světlé okraje trochu nařízneme, aby se při tepelném zpracování nekroutily. Po obou stranách je osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V pánvi rozpálíme olivový olej s máslem, připravené kotlety na něm opečeme po obou stranách, vyjmeme a udržujeme v teple (třeba v nahřátém talíři, přiklopeném pokličkou).
Ve výpeku z kotlet osmahneme cibuli. Přidáme víno, hořčici, naložený zelený pepř a promícháme. Nakonec přilijeme smetanu a podle chuti osolíme a opepříme. Necháme chvíli prohřát. Kotlety podáváme polité pepřovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 050x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kotlety s pepřovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist