Vepřové soté s paprikami
Suroviny
500 g vepřového masa (plecko, krkovička)
4-5 paprik
1 cibule
2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
olej
1 lžička sladké papriky
250 ml vývaru (i z kostky)
1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř
Postup
Maso nakrájíme na větší kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z feferonek odstraníme jadérka a nakrájíme je na proužky. Připravíme si vývar (můžeme nahradit teplou vodou). V kastrolu si rozpálíme asi 3 lžíce oleje, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme nakrájené maso, které jsme předem posypali lžící hladké mouky a promíchali, aby se maso moukou trochu obalilo. Přidáme i nakrájené feferonky, maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Promícháme ho a krátce ze všech stran opečeme. Poté zalijeme vývarem (nebo vodou), opět promícháme a necháme pod pokličkou dusit.
Mezitím si očistíme a nakrájíme papriky. Můžeme je krájet více nahrubo. Papriky přidáme teprve až tehdy, když maso částečně změkne. Promícháme se s masem a necháme vše společně dusit, až je maso měkké. Pokud bychom papriky přidali hned na začátku, příliš by změkly. Vzniklou šťávu nijak nezahušťujeme.
Podáváme s těstovinami, s rýží nebo s chlebem.
Poznámka:
Je to na přípravu velice nenáročné jídlo v jednom hrnci.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 550x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové soté s paprikami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!