Vepřové soté s paprikami

Suroviny

500 g vepřového masa (plecko, krkovička)
4-5 paprik
1 cibule
2 feferonky
1 lžíce hladké mouky
olej
1 lžička sladké papriky
250 ml vývaru (i z kostky)
1 vrchovatá lžička sladké mleté papriky
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na větší kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z feferonek odstraníme jadérka a nakrájíme je na proužky. Připravíme si vývar (můžeme nahradit teplou vodou). V kastrolu si rozpálíme asi 3 lžíce oleje, na kterém zpěníme cibuli. Přidáme nakrájené maso, které jsme předem posypali lžící hladké mouky a promíchali, aby se maso moukou trochu obalilo. Přidáme i nakrájené feferonky, maso osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Promícháme ho a krátce ze všech stran opečeme. Poté zalijeme vývarem (nebo vodou), opět promícháme a necháme pod pokličkou dusit.
Mezitím si očistíme a nakrájíme papriky. Můžeme je krájet více nahrubo. Papriky přidáme teprve až tehdy, když maso částečně změkne. Promícháme se s masem a necháme vše společně dusit, až je maso měkké. Pokud bychom papriky přidali hned na začátku, příliš by změkly. Vzniklou šťávu nijak nezahušťujeme.
Podáváme s těstovinami, s rýží nebo s chlebem.

Poznámka:
Je to na přípravu velice nenáročné jídlo v jednom hrnci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 550x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové soté s paprikami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist