Tříroháčky
Suroviny
250 g hladké mouky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
2 lžíce mléka
Náplň:
3 lžíce rybízové zavařeniny
3 lžíce nastrouhaných ořechů
1 nastrouhaná tatranka
Postup
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout. Poté z něj vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka. Na každé kolečko dáme doprostřed trochu náplně připravené smícháním zavařeniny, nastrouhaných ořechů a tatranky. Kolečko ze tří stran za kraje zvedneme a dobře stiskneme. Takto vytvořený tříroháček přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a na vrch přitiskneme kousek sušené meruňky nebo velkou rozinku.
Upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 145x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tříroháčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!