Tříroháčky

Suroviny

250 g hladké mouky
100 g tuku
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce rumu
2 lžíce mléka

Náplň:
3 lžíce rybízové zavařeniny
3 lžíce nastrouhaných ořechů
1 nastrouhaná tatranka

recept nemá fotografii

Postup

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu odpočinout. Poté z něj vyválíme plát a vykrajujeme větší kolečka. Na každé kolečko dáme doprostřed trochu náplně připravené smícháním zavařeniny, nastrouhaných ořechů a tatranky. Kolečko ze tří stran za kraje zvedneme a dobře stiskneme. Takto vytvořený tříroháček přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a na vrch přitiskneme kousek sušené meruňky nebo velkou rozinku.
Upečeme v troubě vyhřáté asi na 180 st. C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 145x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tříroháčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist