Pangas na mandlích
Suroviny
750 g pangase
2 větší cibule
6 stroužků česneku
šťáva z půlky citrónu
máslo
sůl
mletý pepř
100 g oloupaných mandlí
200 ml vývaru z kostky
Postup
Filety z pangase většinou kupujeme mražené, tak nezapomeneme je dát včas rozmrazit. Po rozmražení je velmi dobře vysušíme (papírovou utěrkou, ubrouskem), pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet.
Mezitím si oloupeme obě cibule, jednu nakrájíme na jemné kostičky, druhou na kolečka. Také si oloupeme česnek a rozetřeme nebo prolisujeme. Připravíme si vývar z kostky masoxu. Mandle spaříme, oloupeme a hrubě nasekáme. Na hlubší pánvi nebo kastrolu rozpustíme kousek másla a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na kostičky plus česnek. Přidáme mandle, přilijeme vývar a asi 10 minut povaříme.
Zapékací misku vytřeme máslem a na dno poklademe cibuli nakrájenou na kolečka. Na to položíme filety pangasia, které jsme předtím po obou stranách osolili a opepřili. Zalijeme připravenou cibulovou zálivkou s mandlemi, vložíme do trouby a asi 15 minut dusíme.
Filet pangasia podáváme na čerstvé zelenině (směs listových salátů) a s bramborem. Nebo také s nudlemi, jak je vidět na obrázku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 532x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pangas na mandlích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!