Kokosky malé
Suroviny
3 bílky
1 ztužovač šlehačky
6 lžic cukru krupice
špatka soli
6 lžic kokosu
Postup
Ztužovač promícháme s cukrem a solí, vše nasypeme do bílků a trpělivě šleháme - i když použijeme elektrický šlehač, trvá to déle než ušlehání samotného sněhu. Sníh musí být hustý, tuhý, všechna zrnka cukru rozpuštěná.
Do hotového sněhu lehce zamícháme strouhaný kokos.
Směs naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení tvarujeme malé kokosky. Můžeme je dávat blízko sebe, při pečení se nezvětšují. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 až 170 st. C a pomalu upečeme či spíše usušíme. Trvá to relativně dlouho, hotové jsou až tehdy, když je kokoska pevná.
Spodní část můžeme namočit v rozpuštěné čokoládě a nechat ji ztuhnout.
Poznámka:
Kokosky uchováváme v suchu. Dají se na ně spotřebovat zbylé bílky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 952x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kokosky malé
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!