Kuřecí kostky se žampiony na víně
Suroviny
3 ks kuřecích prsou
300 g žampionů
1 konzerva naložených rajčat
1 cibule
300 ml bílého vína
sůl
zelená petrželka
olej
máslo
Postup
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na velké kostky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým ubrouskem otřít hlavičky) a nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Rajčata z konzervy hrubě nakrájíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozpálíme asi 2 lžíce oleje se dvěma lžícemi másla. Na tuku orestujeme maso a vyjmeme. Na zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Jakmile začíná cibule zlátnout, vrátíme maso, přidáme nasekaná rajčata a bílé víno. Osolíme. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až je maso měkké. Úplně na konec přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo také s bílým pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 812x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí kostky se žampiony na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!