Kuřecí kostky se žampiony na víně

Suroviny

3 ks kuřecích prsou
300 g žampionů
1 konzerva naložených rajčat
1 cibule
300 ml bílého vína
sůl
zelená petrželka
olej
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na velké kostky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým ubrouskem otřít hlavičky) a nakrájíme na plátky asi 3 mm silné. Rajčata z konzervy hrubě nakrájíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a každou půlku nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozpálíme asi 2 lžíce oleje se dvěma lžícemi másla. Na tuku orestujeme maso a vyjmeme. Na zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Jakmile začíná cibule zlátnout, vrátíme maso, přidáme nasekaná rajčata a bílé víno. Osolíme. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme, až je maso měkké. Úplně na konec přidáme nasekanou zelenou petrželku.
Podáváme s rýží, těstovinami nebo také s bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 812x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí kostky se žampiony na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist