Guláš z kližky na pivu
Suroviny
1 kg hovězí kližky
400 g cibule
500 ml světlého piva
3 lžíce sádla
1 palička česneku
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 chilli paprička
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce Solamylu
sůl
Postup
Pro přípravu tohoto guláše jsou důležité nejen suroviny, ale také dostatek času. S přípravou začněte alespoň 3 hodiny předem, maso se musí dusit pomalu, aby bylo měkké a chutné.
Začínáme loupáním cibule a česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky, stroužky česneku rozmáčkneme nožem na plocho a potom několikrát překrojíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a společně restujeme, až maso změní barvu. Osolíme, přidáme obojí papriku, majoránku, celou chilli papričku, drcený kmín a rajčatový protlak. Promícháme a zalijeme asi polovinou připraveného piva.
Dusíme zvolna pod pokličkou, podle potřeby přiléváme pivo. Když je maso měkké, přidáme do omáčky škrobovou moučku (Solamyl) rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme ještě pár minut provařit - omáčka zhoustne.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 895x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Guláš z kližky na pivu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!