Guláš z kližky na pivu

Suroviny

1 kg hovězí kližky
400 g cibule
500 ml světlého piva
3 lžíce sádla
1 palička česneku
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 chilli paprička
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžíce Solamylu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Pro přípravu tohoto guláše jsou důležité nejen suroviny, ale také dostatek času. S přípravou začněte alespoň 3 hodiny předem, maso se musí dusit pomalu, aby bylo měkké a chutné.
Začínáme loupáním cibule a česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky, stroužky česneku rozmáčkneme nožem na plocho a potom několikrát překrojíme. V kastrolu rozpálíme sádlo a osmažíme na něm cibuli s česnekem do zlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a společně restujeme, až maso změní barvu. Osolíme, přidáme obojí papriku, majoránku, celou chilli papričku, drcený kmín a rajčatový protlak. Promícháme a zalijeme asi polovinou připraveného piva.
Dusíme zvolna pod pokličkou, podle potřeby přiléváme pivo. Když je maso měkké, přidáme do omáčky škrobovou moučku (Solamyl) rozmíchanou v troše vody, promícháme a necháme ještě pár minut provařit - omáčka zhoustne.
Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 895x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Guláš z kližky na pivu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist