Vepřové na česneku se špenátem
Suroviny
Na maso:
800 g vepřového plecka
1 větší cibule
4 stroužky česneku
1 malá chilli paprička
sůl
mletý pepř
olej (sádlo)
1 lžička Solamylu
250 ml vývaru
Špenát:
1 balíček zmraženého špenátového protlaku
kousek másla
sůl
mletý pepř
1 vejce
malá cibule
1 stroužek česneku
Postup
Začínáme přípravou vepřového masa, protože tepelná úprava trvá asi hodinu (je dobré, když je maso měkké). Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme na kolečka, dva stroužky česneku na plátky. Z chilli papričky odstraníme semínka a stopku a nakrájíme ji. V kastrolu rozpálíme lžíce oleje nebo sádla, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Přidáme maso a restujeme, až zbělí. Osolíme, opepříme a přilijeme vývar (z kostky) nebo teplou vodu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Je-li třeba, tak podlijeme. Asi po půl hodině přidáme ještě prolisovaný česnek. Když je maso měkké, tak rozmícháme lžičku škrobové moučky asi ve dvou lžících vody, vlijeme pod maso a zahustíme tak šťávu.
Příprava špenátu je velmi rychlá, je však třeba myslet na to, že se musí předem rozmrazit. Malou oloupanou cibuli pokrájíme a na kousku másla orestujeme. Přidáme špenát, promícháme, osolíme, opepříme a znovu promícháme. Přidáme prolisovaný česnek a vajíčko, které špenát zahustí.
Jako příloha jsou dobré bramborové knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 6 153x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové na česneku se špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!