Zelňačka s klobásou podle Čiriny
Suroviny
500 g kysaného zelí
300 g brambor
2 nožičky klobásy
1 větší cibule
4 stroužky česneku
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
špetka drceného kmínu
kostka masoxu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce mleté červené papriky
2 chilli papričky
2 lžíce zakysané smetany
sůl
Postup
Kysané zelí pokrájíme a vaříme asi v 1,5 l vody s bobkovým listem, novým kořením, kostkou masoxu a solí. Nesolíme příliš, zelí bývá slané. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě s kmínem oloupané a na kostky nakrájené brambory. Po uvaření je odcedíme a dáme stranou, protože do polévky je budeme přidávat až skoro nakonec.
Zatímco se kysané zelí s kořením vaří, připravíme si cibulovou jíšku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme si olej a cibuli na něm smažíme, jakmile začne dostávat barvu, přidáme hladkou mouku, také trochu osmažíme a pak přidáme červenou papriku. Vše promícháme a už jen chvilinku společně smažíme, aby paprika nezhořkla. Do hotové jíšky nadrolíme v dlaních majoránku a přidáme nasekané chilli papričky. Zalijeme ji vodou, rozmícháme a vlijeme do vody se zelím. Přidáme rozetřený česnek, klobásu nakrájenou na kostičky a ještě asi 20 minut vaříme na mírném ohni. Pět minut před koncem přidáme uvařené brambory, aby se prohřály. Po odstavení ze zdroje tepla vmícháme zakysanou smetanu a podáváme.
Poznámka:
Volně podle knížky Vaření s Čirinou
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 990x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelňačka s klobásou podle Čiriny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!