Čokoládové věnečky ze špaldové mouky
Suroviny
Na těsto:
170 g špaldové mouky
75 g umletých ovesných vloček
75 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
75 g nastrouhané čokolády
110 g másla
1 vejce
4 lžíce pomerančové šťávy
Na ozdobení:
150 g tmavé čokoládové polevy
45 g oranžátu
Postup
Všechny suroviny na těsto uhněteme do hladka, těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi hodinu odpočinout. Zatím si můžeme jemně nasekat oranžát a případně připravit suroviny na polevu, pokud si ji budeme vyrábět sami.
Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle asi 4 mm. Použijeme vykrajovací formičku kytičku o průměru asi 6 cm, kterou postupně vykrajujeme z těsta věnečky a přenášíme na plech vyložený papírem na pečení.
Pečeme v troubě zahřáté asi na 190 st. C, po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Rozpustíme si čokoládovou polevu podle návodu, jednu půlku věnečku do čokoládové polevy namočíme, necháme okapat, položíme na mřížku a čokoládovou část hned posypeme oranžátem. Polevu necháme ztuhnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 714x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čokoládové věnečky ze špaldové mouky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!