Rychlý jablečný kompot
Suroviny
4-6 nakyslých jablek
1 lžička hnědého cukru
1 hřebíček
špetka skořice
50 ml vody
citrónová šťáva
Postup
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a rozkrájíme je na osminky. Vložíme do hrnce, posypeme lžičkou hnědého cukru, přidáme hřebíček, trochu skořice a podlijeme vodou. Pod pokličkou chvíli dusíme (asi 10 minut), až jsou jablka měkká. Necháme zchladnout a přidáme několik kapek citrónové šťávy (není nutné). Kdo nesnáší skořici, může ji vynechat.
Kompot podáváme vlahý nebo studený. Lze jej použít také při přípravě různých sladkých kaší jako vhodný ovocný doplněk. Výhodou je, že lze na něj spotřebovat i méně vzhledná jablka a máte-li vlastní zahrádku, jistě jich máte v tomto podzimním období dost. Často jsem ho připravovala dětem, když byly nemocné, mnohdy to bylo to jediné, co při vyšší teplotě jedly. Připravíte-li si tohoto kompotu větší množství, lze jej uložit ve sklenici v chladnu i na tři dny a konzumovat postupně.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 197x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rychlý jablečný kompot
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!