Arašídky
Suroviny
125 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce cukru
špetka soli
110 g tuku
125 ml javorového sirupu
2 lžíce smetany
100 g pražených nesolených arašídů
Postup
Špaldovou mouku, kypřící prášek, cukr, špetku soli a 80 g tuku zpracujeme do hladkého těsta. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
Javorový sirup svaříme a smetanu svaříme se zbývajícím tukem na poloviční množství, přidáme hrubě nasekané arašídy a promícháme.
Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále do tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme kytičky či jiné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a na každou kytičky navršíme 1 lžičku arašídové směsi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C po dobu asi 12 až 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme na plechu ještě asi hodinu vychladnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 910x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Arašídky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!