Arašídky

Suroviny

125 g celozrnné špaldové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce cukru
špetka soli
110 g tuku
125 ml javorového sirupu
2 lžíce smetany
100 g pražených nesolených arašídů

recept nemá fotografii

Postup

Špaldovou mouku, kypřící prášek, cukr, špetku soli a 80 g tuku zpracujeme do hladkého těsta. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladnu asi 30 minut odpočinout.
Javorový sirup svaříme a smetanu svaříme se zbývajícím tukem na poloviční množství, přidáme hrubě nasekané arašídy a promícháme.
Vychlazené těsto vyválíme na pomoučeném vále do tloušťky asi 3 mm a vykrajujeme kytičky či jiné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a na každou kytičky navršíme 1 lžičku arašídové směsi. Pečeme v troubě předehřáté na 180 st. C po dobu asi 12 až 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme na plechu ještě asi hodinu vychladnout.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 910x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Arašídky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist