Medailonky ze svíčkové na divoko
Suroviny
400 g hovězí svíčkové
150 g červené cibule
150 g hub (čerstvých nebo mražených)
1 lžíce hladké mouky
150 ml červeného vína
hovězí bujón (Natur)
divoké koření
olivový olej
brusinkový kompot (džem)
Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Očistíme houby a také nakrájíme, používáme-li zmražené houby, částečně je rozmrazíme. Maso nakrájíme na medailonky, posypeme divokým kořením a na rozpáleném olivovém oleji opečeme po obou stranách do zlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple. Na vypečené šťávě orestujeme nakrájenou cibuli a houby, zaprášíme moukou a zalijeme červeným vínem a asi 50 ml vody, ve které jsme rozpustili hovězí bujón. Promícháme, chvíli povaříme. Potom vložíme zpět maso a ještě asi 3 minuty povaříme.
Podáváme s malými bramboráčky, maso ozdobíme brusinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 747x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Medailonky ze svíčkové na divoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!