Losos v limetkové smetaně
Suroviny
2 plátky chlazeného lososa
200 g smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
1 limetka
kousek másla
½ lžičky ostré hořčice
mletý pepř
sůl
bylinky na ozdobení
Postup
Limetku dobře omyjeme, očistíme kartáčem v teplé vodě a pak z kůry škrabkou nakrájíme tenké proužky. Nakonec z ní vymačkáme šťávu. Smetanu svaříme. Zakysanou smetanu smícháme s limetkovou š’távou, hořčicí, mletým pepřem a špetkou soli, ušleháme a postupně přidáváme do svařené smetany. Omáčku odstavíme a podle potřeby dochutíme.
Plátky lososa osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Každou porci přelijeme na talíři hotovou omáčkou, ozdobíme čerstvými bylinkami a proužky limetkové kůry.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, ale třeba i široké nudle.
Poznámka: Jde pouze o dvě porce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 272x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Losos v limetkové smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!