Losos v limetkové smetaně

Suroviny

2 plátky chlazeného lososa
200 g smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany
1 limetka
kousek másla
½ lžičky ostré hořčice
mletý pepř
sůl
bylinky na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Limetku dobře omyjeme, očistíme kartáčem v teplé vodě a pak z kůry škrabkou nakrájíme tenké proužky. Nakonec z ní vymačkáme šťávu. Smetanu svaříme. Zakysanou smetanu smícháme s limetkovou š’távou, hořčicí, mletým pepřem a špetkou soli, ušleháme a postupně přidáváme do svařené smetany. Omáčku odstavíme a podle potřeby dochutíme.
Plátky lososa osolíme a po obou stranách opečeme na másle. Každou porci přelijeme na talíři hotovou omáčkou, ozdobíme čerstvými bylinkami a proužky limetkové kůry.
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory, ale třeba i široké nudle.
Poznámka: Jde pouze o dvě porce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 272x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos v limetkové smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist