Housky (těsto se sádlem)
Suroviny
500 g polohrubé mouky
200 ml mléka
100 ml vody
60 g vepřového sádla
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
1,5 lžičky sušeného droždí
2 žloutky
žloutek na potření
mák na posypání
Postup
Do pekárny nejdříve nalijeme vodu a mléko, přidáme změklé sádlo (můžeme nechat chvíli povolit v mikrovlnce, nemusí být rozpuštěné, stačí měkké). Potom přidáme mouku, sůl, cukr, sušené droždí a žloutky. Spustíme program TËSTO.
Když program skončí, těsto vyklopíme z pekárny na mírně pomoučený vál, rukama propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vytvarujeme bochánek. Necháme pod utěrkou ještě asi 30 minut kynout. Zatím si připravíme žloutek na potření a mák. Každý bochánek rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme silný váleček, který by neměl být o moc delší než šířka dlaně. Z tří válečků upleteme baculatou housku a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným žloutkem a hustě posypeme mákem.
Pečeme asi při 180 st. C do zlatova.
Poznámka: housky vydrží déle vláčné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 556x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Housky (těsto se sádlem)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!