Housky (těsto se sádlem)

Suroviny

500 g polohrubé mouky
200 ml mléka
100 ml vody
60 g vepřového sádla
1 lžička cukru krupice
1 lžička soli
1,5 lžičky sušeného droždí
2 žloutky

žloutek na potření
mák na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Do pekárny nejdříve nalijeme vodu a mléko, přidáme změklé sádlo (můžeme nechat chvíli povolit v mikrovlnce, nemusí být rozpuštěné, stačí měkké). Potom přidáme mouku, sůl, cukr, sušené droždí a žloutky. Spustíme program TËSTO.

Když program skončí, těsto vyklopíme z pekárny na mírně pomoučený vál, rukama propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého dílu vytvarujeme bochánek. Necháme pod utěrkou ještě asi 30 minut kynout. Zatím si připravíme žloutek na potření a mák. Každý bochánek rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme silný váleček, který by neměl být o moc delší než šířka dlaně. Z tří válečků upleteme baculatou housku a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme rozšlehaným žloutkem a hustě posypeme mákem.
Pečeme asi při 180 st. C do zlatova.

Poznámka: housky vydrží déle vláčné.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 472x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Housky (těsto se sádlem)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist