Rajčata s kapary a mozzarelou
Suroviny
1 kg rajčat
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kaparů
zelená petrželk
200 g mozzarely
1 lžíce balzamikového octa
sůl
mletý pepř
Postup
Masitá a dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na silnější plátky a lehce osušíme papírovou utěrkou. Česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a osmahneme na dvou lžících oleje. Na to vložíme rajčata a z obou stran opečeme. Opečená rajčata rozložíme na větší misku, posypeme kapary a nahrubo nastrouhanou mozzarelou.
Zbylé dvě lžíce oleje rozmícháme s octem, solí a mletým pepřem a tím pokapeme rajčata. Posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme třeba s opečeným toustovým chlebem.
Poznámka: Volně podle knížky s Čirinou na cestách
Poznámka: Jde o recept, který (po úpravě množství surovin) připravíte pohodlně i pro jednu osobu. Zde neplatí výmluva, že se pro jednoho nevyplatí vařit. A navíc je to i lehké, méně kalorické jídlo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 590x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rajčata s kapary a mozzarelou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!