Rajčata s kapary a mozzarelou

Suroviny

1 kg rajčat
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce kaparů
zelená petrželk
200 g mozzarely
1 lžíce balzamikového octa
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Masitá a dobře vyzrálá rajčata nakrájíme na silnější plátky a lehce osušíme papírovou utěrkou. Česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a osmahneme na dvou lžících oleje. Na to vložíme rajčata a z obou stran opečeme. Opečená rajčata rozložíme na větší misku, posypeme kapary a nahrubo nastrouhanou mozzarelou.
Zbylé dvě lžíce oleje rozmícháme s octem, solí a mletým pepřem a tím pokapeme rajčata. Posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme třeba s opečeným toustovým chlebem.
Poznámka: Volně podle knížky s Čirinou na cestách
Poznámka: Jde o recept, který (po úpravě množství surovin) připravíte pohodlně i pro jednu osobu. Zde neplatí výmluva, že se pro jednoho nevyplatí vařit. A navíc je to i lehké, méně kalorické jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 590x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rajčata s kapary a mozzarelou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist