Bedly na víně

Suroviny

1 kg bedel
100 ml bílého vína
10 lžic oleje
50 g anglické slaniny
šťáva z půlky citronu
mletý pepř
sůl
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Hlavičky bedel osmahneme, rozkrojíme na poloviny a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Bedly při smažení spotřebují hodně oleje, takže se nedivte uvedenému množstí. Osmažené hlavičky hub zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.
Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme bílým vínem a podusíme. Tuto směs ochucenou ještě citronovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel naskládané v zapékací misce a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Podáváme třeba s bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 926x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bedly na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist