Bedly na víně
Suroviny
1 kg bedel
100 ml bílého vína
10 lžic oleje
50 g anglické slaniny
šťáva z půlky citronu
mletý pepř
sůl
máslo
Postup
Hlavičky bedel osmahneme, rozkrojíme na poloviny a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Bedly při smažení spotřebují hodně oleje, takže se nedivte uvedenému množstí. Osmažené hlavičky hub zarovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly pěkně osolíme a opepříme.
Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Potom podlijeme bílým vínem a podusíme. Tuto směs ochucenou ještě citronovou šťávou přelijeme přes hlavičky bedel naskládané v zapékací misce a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
Podáváme třeba s bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 926x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bedly na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!