Chléb babičky Evy
Suroviny
360 g hladké mouky
150 g žitné celozrnné mouky
50 g pšeničné celozrnné mouky
1,5 lžičky sušeného droždí
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky kmínu
2,5 lžičky soli
2 lžičky cukru
200 ml vlahého mléka
150 ml vody
Postup
Příprava v domácí pekárně:
Do pekárny nalijeme mléko, olej a vodu. Potom přisypeme všechny tři druhy mouky, sůl, cukr a kmín a sušené droždí.
Pro pečení použijeme program KLASIK (někde ZAKLADNI).
Chléb je velmi dobrý, chuťově vyvážený.
Poznámka:
Používám pekárnu ETA DUPLICA Vital
Recept jsem našla na stránkách Domácí pekárny na serveru Dáma a mírně upravila.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 002x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Chléb babičky Evy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!