Tiramisu po italsku
Suroviny
500 g mascarpone
150 ml silné kávy
4 žloutky
2 lžíce cukru
2 lžíce Amaretta (mandlový likér)
100 g cukrářských piškotů
100 g cukru
2 lžíce kakaa
Postup
Začínáme přípravou kávy, jakmile ji zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a mícháme, až se káva rozpustí. Necháme vychladnout. Do chladné kávy přilijeme likér Amaretto.
V době, kdy káva chladne, si připravíme krém. Vaječné žloutky dobře ušleháme se 100 g cukru, misku potom vložíme do horké vodní lázně a postupně vmícháme mascarpone.
Piškoty mamáčíme v kávě s likérem a rovnáme je na dno formy. Polovinu krému rozetřeme na vrstvu piškotů, položíme další vrstvu piškotů a druhou vrstvu krému. Povrch uhladíme, formu s tiramisu překryjeme potravinářskou fólií a necháme v chladničce několik hodin ztuhnout.
Před podáváním tiramisu posypeme silnou vrstvou kakaa a ozdobíme snítkou máty nebo meduňky.
Poznámka:
Používám formu o rozměrech 28 x 13 x 6 (délka x šířka x výška), dají se do ní dobře poskládat francouzské podlouhlé piškoty. Formu můžete v podstatě použít jakoukoliv, důležité je, aby z ní šel moučník dobře vyjmout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 434x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tiramisu po italsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!