Jablečný závin z pomazánkového másla
Suroviny
400 g pomazánkového másla bez příchuti(2 kelímky)
100 g másla
290 g hladké mouky
Náplň:
1,5 kg jablek
hrst rozinek
hrst nasekaných ořechů
skořice
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce strouhanky
Postup
Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, pomazánkové máslo a nasekané normální máslo a zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladnu alespoň hodinu odpočinout.
Zatím si oloupeme, vykrájíme a nastrouháme jablka (na plátky nebo na hrubé nudličky) a připravíme další suroviny.
Těsto si rozdělíme na dvě poloviny (budou z něj dva záviny). Z každé poloviny si nejdříve vytvoříme váleček, ten potom na pomoučeném vále rozválíme na obdélník. Těsto by mělo být tenké, ale nesmí se trhat a musí jít snadno oddělit od válu. Prostřední část těsta posypeme rovnoměrně strouhankou (1-2 lžíce na jeden závin), poklademe nakrájenými jablky, posypeme skořicí, opláchnutými rozinkami a nasekanými ořechy. Za pomoci utěrky svineme, okraje na koncích podložíme. Rovněž za pomoci utěrky závin přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Stejně uděláme samozřejmě i druhý závin. Povrch závinu můžeme před vložením do trouby potřít trochou mléka (zezlátne).
Pečeme v troubě zahřáté na 180 st. C.
Upečený závin poprášíme moučkovým cukrem, krájíme trochu šikmo a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 410x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jablečný závin z pomazánkového másla
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!